na 2 porcie
Na hubové ragú
Na dochutenie a servírovanie
Tekvicové pyré je veľmi jednoduché, navyše si ho môžete uchovať vo väčšom množstve aj na neskôr v chladničke alebo v mrazničke. Stačí tekvicu vydlabať, očistiť od semienok a rozkrojiť na 4 diely. Vložte ich na plech alebo do zapekacej misky a pokvapkajte olivovým olejom. Nesoľte ani inak nedochucujte, tak zachováte do budúcnosti všetky možnosti jej spracovania na slané aj sladké recepty. Pečte 45 minút pri 180 °C. Schladenú tekvicu rozmixujte a nadávkujte do pohárov alebo dobre uzatvárateľných nádob vhodných na skladovanie potravín.
Pripravte cesto na placky. V miske zmiešajte tekvicové pyré, múku, soľ, strúhaný syr a vajíčko a premiešajte vidličkou. Nechajte chvíľu odstáť. Po desiatich minútach sa k cestíčku vráťte. Potrebujete zmes podobnú ako na lievance, preto teraz pridajte trochu múky, ak je cesto príliš riedke (závisí to od vodnatosti tekvice a tiež od veku vajec, takže pomery nikdy nie sú totožné). Opekajte na troche masla dozlatista z oboch strán.
Medzitým na masle orestujte čerstvé alebo mrazené huby a pridajte k nim korenie. Zatiaľ ich nesoľte, inak pustia veľa vody. Prehadzujte na panvici, kým nezískajú sklovitý povrch a nebudú opečené, potom dosoľte a prípadne dochuťte aj čiernym korením.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.