Tekvicové placky a hubové ragú

Tekvica
109 Tekvicové placky a hubové ragú

Ingrediencie

na 2 porcie

  • 3 PL pyré z pečenej tekvice
  • 1 celé vajce
  • 2 PL strúhaného parmezánu
  • 2 PL celozrnnej špaldovej a hladkej špaldovej múky (zmiešajte v pomere 1 : 1)

Na hubové ragú

  • 1 PL masla
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 nadrobno nakrájaná šalotka
  • 100 g lesných húb alebo šampiňónov
  • 1 PL zmesi korenia – drvená rasca, mleté čierne korenie (môžete použiť aj zmes hubového korenia bez soli)

Na dochutenie a servírovanie

  • čerstvé bylinky, hladkolistá petržlenová vňať
  • čierne korenie celé na namletie
  • strúhaný parmezán

Postup

Tekvicové pyré je veľmi jednoduché, navyše si ho môžete uchovať vo väčšom množstve aj na neskôr v chladničke alebo v mrazničke. Stačí tekvicu vydlabať, očistiť od semienok a rozkrojiť na 4 diely. Vložte ich na plech alebo do zapekacej misky a pokvapkajte olivovým olejom. Nesoľte ani inak nedochucujte, tak zachováte do budúcnosti všetky možnosti jej spracovania na slané aj sladké recepty. Pečte 45 minút pri 180 °C. Schladenú tekvicu rozmixujte a nadávkujte do pohárov alebo dobre uzatvárateľných nádob vhodných na skladovanie potravín.

Pripravte cesto na placky. V miske zmiešajte tekvicové pyré, múku, soľ, strúhaný syr a vajíčko a premiešajte vidličkou. Nechajte chvíľu odstáť. Po desiatich minútach sa k cestíčku vráťte. Potrebujete zmes podobnú ako na lievance, preto teraz pridajte trochu múky, ak je cesto príliš riedke (závisí to od vodnatosti tekvice a tiež od veku vajec, takže pomery nikdy nie sú totožné). Opekajte na troche masla dozlatista z oboch strán. 

Medzitým na masle orestujte čerstvé alebo mrazené huby a pridajte k nim korenie. Zatiaľ ich nesoľte, inak pustia veľa vody. Prehadzujte na panvici, kým nezískajú sklovitý povrch a nebudú opečené, potom dosoľte a prípadne dochuťte aj čiernym korením.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku