na 20 lievancov
Na ozdobu podľa slanej alebo sladkej verzie:
V hlbokej mise zmiešajte všetky tekuté zložky – tvaroh, mlieko a vajcia, vyšľahajte do hladkého krému a začnite po lyžiciach pridávať múku premiešanú s práškom do pečiva. Cesto môžete zjemniť maslom; v prípade slanej verzie cesto osoľte lyžičkou soli.
Nechajte cesto 10 – 15 minút odpočívať na linke, aby sa všetky zložky prepojili a cesto začalo mierne kysnúť. Smažte na panvici s nepriľnavým povrchom, najlepšie bez mastenia. Zdobte podľa vlastnej chuti. Skvelá je aj verzia s miešanými vajíčkami a lososom.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.