Tvarohové syrové lievance

153 Tvarohové syrové lievance

Ingrediencie

na 20 lievancov

  • 150 g polotučného tvarohu alebo riccoty
  • 250 ml plnotučného mlieka
  • 2 celé vajcia
  • 200 g hladkej múky na kysnuté cestá
  • ½ vrecúška – asi 6 – 8 g – prášku do pečiva
  • 1 lyžička rozpusteného masla
  • štipka soli

Na ozdobu podľa slanej alebo sladkej verzie:

  • Rukola, polníček, baby špenát
  • Čerstvý syr
  • Čedar, modrý syr
  • Kvalitná tirolská šunka alebo pancetta (talianska zaúdená slanina)
  • Oriešky, semienka, klíčky
  • ×
  • Obľúbená domáca marmeláda
  • Čerstvé, mrazené alebo mrazom sušené ovocie
  • Bylinky
  • Tvaroh, jogurt, crème fraîche, šľahačka
  • Práškový cukor
  • Čokoláda, kakao…

Postup

V hlbokej mise zmiešajte všetky tekuté zložky – tvaroh, mlieko a vajcia, vyšľahajte do hladkého krému a začnite po lyžiciach pridávať múku premiešanú s práškom do pečiva. Cesto môžete zjemniť maslom; v prípade slanej verzie cesto osoľte lyžičkou soli.

Nechajte cesto 10 – 15 minút odpočívať na linke, aby sa všetky zložky prepojili a cesto začalo mierne kysnúť. Smažte na panvici s nepriľnavým povrchom, najlepšie bez mastenia. Zdobte podľa vlastnej chuti. Skvelá je aj verzia s miešanými vajíčkami a lososom.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku