Cheesecake

Ricotta Tvaroh
82 Cheesecake

Ingrediencie na maslové sušienky

250 g hladkej múky na krehké pečivo

60 g práškového cukru

125 g masla

1 menšie vajce

1 ČL vanilkového extraktu

 

Budete potrebovať formičky a papier na pečenie

 

Ingrediencie na cheesecake

125 g maslových sušienok

55 g masla

750 g zmesi tvarohu, riccoty, krémového syra typu Philadelphia (v pomere 1:1)

3 vajcia

200 g práškového cukru

1 PL citrónovej šťavy

1 ČL vanilkového extraktu

 

Budete potrebovať tortovú formu s priemerom 22 cm

Použitá múka

Celosvetovo známy dezert, ktorý si zamiluje každý. Môžete ho pripraviť na tisíc spôsobov, stačí vymeniť sušienky, ochutiť tvarohovú zmes, alebo ho doplniť karamelovou omáčkou. Skvelé sú aj horúce ovocné prelivy alebo čokoláda rozpustená v smotane.

Postup

Sušienky

Zo všetkých surovín vypracujte (pomocou mixéra) jednotné hladké cesto. Potom ho zabaľte do fólie a nechajte najlepšie do druhého dňa odležať v chladničke. Druhý deň si pred pečením najskôr zapnite rúru. Tá musí byť poriadne vyhriata. Sušienky pečte pri teplote 180 °C. Cesto vyvaľkajte na tenký plát a vykrajujte pravidelné tvary. Opatrne ukladajte s rozostupmi na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte 10 – 15 minút. Nechajte vychladnúť na mriežke.

Cheesecake

Najprv pripravte sušienkový základ. Základ tvoria rozdrvené sušienky, ktoré sa zmiešajú s maslom. Ideálny pomer masla a sušienok je 1:2. Nadrviť ich môžete najľahšie v mixéri, ale ide to aj za pomoci valčeka na cesto v mikroténovom vrecku.

Potom je dôležité celé dno tortovej formy rovnomerne pokryť sušienkovou zmesou. Sušienkovú zmes poriadne pritlačte ku dnu, najlepšie pohárom. Sušienkový základ pečte pri teplote 150 °C.

Zmiešajte spolu všetky ingrediencie na krém. Nalejte na predpečený sušienkový základ a pečte ďalších 70 minút.

Pri vybratí z rúry by mal byť povrch krému ešte ľahko „v pohybe“, nechajte cheesecake úplne vychladnúť a až potom vyberte z formy.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.