250 g hladkej múky na krehké pečivo
60 g práškového cukru
125 g masla
1 menšie vajce
1 ČL vanilkového extraktu
Budete potrebovať formičky a papier na pečenie
125 g maslových sušienok
55 g masla
750 g zmesi tvarohu, riccoty, krémového syra typu Philadelphia (v pomere 1:1)
3 vajcia
200 g práškového cukru
1 PL citrónovej šťavy
1 ČL vanilkového extraktu
Budete potrebovať tortovú formu s priemerom 22 cm
Celosvetovo známy dezert, ktorý si zamiluje každý. Môžete ho pripraviť na tisíc spôsobov, stačí vymeniť sušienky, ochutiť tvarohovú zmes, alebo ho doplniť karamelovou omáčkou. Skvelé sú aj horúce ovocné prelivy alebo čokoláda rozpustená v smotane.
Zo všetkých surovín vypracujte (pomocou mixéra) jednotné hladké cesto. Potom ho zabaľte do fólie a nechajte najlepšie do druhého dňa odležať v chladničke. Druhý deň si pred pečením najskôr zapnite rúru. Tá musí byť poriadne vyhriata. Sušienky pečte pri teplote 180 °C. Cesto vyvaľkajte na tenký plát a vykrajujte pravidelné tvary. Opatrne ukladajte s rozostupmi na plech vyložený papierom na pečenie. Pečte 10 – 15 minút. Nechajte vychladnúť na mriežke.
Najprv pripravte sušienkový základ. Základ tvoria rozdrvené sušienky, ktoré sa zmiešajú s maslom. Ideálny pomer masla a sušienok je 1:2. Nadrviť ich môžete najľahšie v mixéri, ale ide to aj za pomoci valčeka na cesto v mikroténovom vrecku.
Potom je dôležité celé dno tortovej formy rovnomerne pokryť sušienkovou zmesou. Sušienkovú zmes poriadne pritlačte ku dnu, najlepšie pohárom. Sušienkový základ pečte pri teplote 150 °C.
Zmiešajte spolu všetky ingrediencie na krém. Nalejte na predpečený sušienkový základ a pečte ďalších 70 minút.
Pri vybratí z rúry by mal byť povrch krému ešte ľahko „v pohybe“, nechajte cheesecake úplne vychladnúť a až potom vyberte z formy.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.