Múku so zmäknutým maslom, prelisovaným cesnakom, soľou a čiernym korením vypracujte na hladké cesto.
Cesto zabaľte do potravinovej fólie a uložte na hodinu do chladničky.
Cibuľu nakrájajte na kolieska a na panvici rozohrejte maslo.
Na rozohriatom masle nechajte cibuľu zosklovatieť a potom nechajte karamelizovať s cukrom.
Zvýšte teplotu a podlejte cibuľu vínom, pridajte celú vetvičku tymianu. Tak dlho varte, kým sa víno čo najviac nevyvarí. Potom vyberte tymian.
Cesto vyvaľkajte do tvaru obdĺžnika a položte na plech.
Po celej ploche cesta rozotrite smotanu a na ňu navrstvite cibuľu. Tú nevrstvite po celej ploche, ale nechajte asi 2 cm voľný okraj.
Okraje prehnite cez cibuľu a celý koláč posypte slnečnicovými semienkami.
Pečte na 180 °C asi 30 – 40 minút alebo kým okraje nebudú zlatisté.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.