Pripravte si pyré z tekvice. Hokkaido očistite, lúpať väčšinou netreba (záleží od šupky), a vyberte semienka. Pokrájajte tekvicu na väčšie kocky a dajte piecť pri 180 °C približne 30 minút. Rozmixujte na hladké pyré.
Zo všetkých ingrediencií vypracujte cesto. Môžete rukami alebo hákom v robote. Hladké nelepivé cesto – pokiaľ sa lepí, pridajte ešte trochu múky – uložte vo fólii do chladničky na 2 – 12 hodín.
Odležané cesto vyvaľkajte na hrúbku asi 0,5 cm. Vykrajujte rôzne tvary, my sme vybrali tematicky tekvice a netopiera.
Rúru predhrejte na 170 °C. Rozložte sušienky na plech vyložený papierom na pečenie a dajte piecť na 12 minút. Sušienky nesmú zhnednúť, inak sa budú mrviť a lámať.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.