Jablčný koláč s tvarohom

Jablká Leto
238 Jablčný koláč s tvarohom

INGREDIENCIE:

Na cesto:

  • 280 g múky na krehké cesto
  • 170 g masla izbovej teploty
  • 100 g práškového cukru
  • 1 žĺtok
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • kôra z 1 citróna

Na náplň:

  • 250 g tvarohu vo vaničke
  • 1 vajce
  • 1 lyžica cukru
  • 5 jabĺk
  • 1 lyžica škorice
  • hrsť hrozienok (môžete ich deň vopred namočiť do rumu)
  • hrsť mandlí alebo iných orechov

POSTUP:

Zo všetkých uvedených ingrediencií vypracujte hladké cesto, vyvaľkajte ho a vyložte ním formu na koláč s priemerom asi 30 cm.

Zmiešajte tvaroh s vajcom a cukrom a všetko nalejte na pripravené cesto. Na tvaroh rozprestrite hrozienka.

Na záver nastrúhajte jablká a cez sito ich dobre vytlačte od prebytočnej tekutiny. Strúhané jablká navrstvite na tvaroh.

Všetko posypte nasekanými orechmi a pečte na 180 °C dozlatista.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku