Levanduľové madlenky

Levanduľa Vianoce
207 Levanduľové madlenky

Ingrediencie

60 ks minimadleniek alebo 40 ks klasických madleniek

  • 130 g hladkej špaldovej múky Babičkina voľba
  • 90 g trstinového cukru
  • 4 vajcia a 2 žĺtky
  • 150 g rozohriateho masla
  • 5 g prášku do pečiva
  • 1 tobolka vanilky
  • 1 citrón – kôra a šťava
  • 1 vrchovatá lyžica čerstvých kvetov levandule

Vajcia a žĺtky pri izbovej teplote vyšľahajte s cukrom do peny. Zvlášť do misy preosejte múku, pridajte prášok do pečiva a citrónovú kôru. Zmes pridajte k pene a premiešajte. Zašľahajte aj maslo a citrónovú šťavu. Až nakoniec do hladkého cesta pridajte vyškrabané semienka vanilky a umyté kvietky levandule.

Cesto nechajte aspoň 3 hodiny odpočívať v chladničke, potom predhrejte rúru na 180 stupňov a pečte – minimadlenky vždy 5 minút, klasické asi 8 minút.

Že sú hotové, spoznáte aj podľa toho, že napuchnú – preto plňte formičky vždy asi z dvoch tretín.

Madlenky sú tradičné francúzske raňajkové pečivo a najchutnejšie sú prvé hodiny po upečení, preto ich pečte vždy tak, aby boli pripravené priamo na konzumáciu.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku