60 ks minimadleniek alebo 40 ks klasických madleniek
Vajcia a žĺtky pri izbovej teplote vyšľahajte s cukrom do peny. Zvlášť do misy preosejte múku, pridajte prášok do pečiva a citrónovú kôru. Zmes pridajte k pene a premiešajte. Zašľahajte aj maslo a citrónovú šťavu. Až nakoniec do hladkého cesta pridajte vyškrabané semienka vanilky a umyté kvietky levandule.
Cesto nechajte aspoň 3 hodiny odpočívať v chladničke, potom predhrejte rúru na 180 stupňov a pečte – minimadlenky vždy 5 minút, klasické asi 8 minút.
Že sú hotové, spoznáte aj podľa toho, že napuchnú – preto plňte formičky vždy asi z dvoch tretín.
Madlenky sú tradičné francúzske raňajkové pečivo a najchutnejšie sú prvé hodiny po upečení, preto ich pečte vždy tak, aby boli pripravené priamo na konzumáciu.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.