(na 12 väčších, alebo 20 menších muffinov)
Predhrejte trúbu na 180 °C a formu na muffiny vyložte papierovými košíčkami.
Mlieko nalejte do kastrólika a pridajte k nemu maslo a levanduľu.
Na šporáku pomaly zahrievajte 5 – 10 min až pod bod varu. Potom odstavte a nechajte vychladnúť.
Do misy nasypte múku, cukor, kypriaci prášok a nastrúhanú kkôru z 1 citrónu.
Do mlieka zašľahajte vajce a vanilkový extrakt.
Pomocou varešky zamiešajte sypkú časť do tekutej a miešajte len nevyhnutne dlhú dobu.
Cestom naplňte pripravené košíčky vo forme na muffiny tak, aby boli plné asi do 2/3.
Pečte asi 20 minút, alebo dokiaľ muffiny nebudú hotové (sú hotové, keď sú zlatisté na povrchu a pri jemnom stlačení je cesto pružné).
Pripravte si polevu. Zmiešajte citrónovú šťavu s 2 lyžicami cukru a šľahačom postupne zašliahavajtemúčkový cukor.
Pokiaľ finálna poleva nie je dostatočne tekutá, zašľahajte ešte malé množstvo vody.
Hotovou polevou ozdobte ešte teplé muffiny a než poleva stuhne, môžete do nej pridať pár kvietkov levandule na ozdobu.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.