400 g varených zemiakov alebo zemiakovej kaše
2 vajcia
4 PL krupice (bokom ďalšiu krupicu, podľa riedkosti cesta)
2 PL mlieka v prípade, že máte len varené zemiaky
soľ
Na dokončenie:
olej na smaženie
obloha a zdobenie na podávanie podľa chuti
Bezzvyšková kuchyňa poteší každú správnu kuchárku a gazdinú. Spotrebovať všetko do posledného kúska vedeli už naše babičky, a tak keď sa zvýšia uvarené zemiaky alebo kaša, je ideálny čas na bezkonkurenčné zemiakové placky.
Zemiaky roztlačte nadrobno. Suroviny zmiešajte vo väčšej mise a osoľte. Nechajte 10 minút odpočívať – krupica do seba natiahne časť tekutín a cesto zhutnie.
Podľa vzniknutej zmesi prípadne ešte môžete zahustiť. Cieľom je cesto, ktoré mokrými rukami tvarujete na placky a opekáte na panvici.
Môžete podávať s kapustou, údeným alebo ako alternatívu k langošom.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.