Zemiakové placky

Zemiaky
64 Zemiakové placky

Ingrediencie

400 g varených zemiakov alebo zemiakovej kaše

2 vajcia

4 PL krupice (bokom ďalšiu krupicu, podľa riedkosti cesta)

2 PL mlieka v prípade, že máte len varené zemiaky

soľ

 

Na dokončenie:

olej na smaženie

obloha a zdobenie na podávanie podľa chuti

Použitá múka

Bezzvyšková kuchyňa poteší každú správnu kuchárku a gazdinú. Spotrebovať všetko do posledného kúska vedeli už naše babičky, a tak keď sa zvýšia uvarené zemiaky alebo kaša, je ideálny čas na bezkonkurenčné zemiakové placky.

Postup

Zemiaky roztlačte nadrobno. Suroviny zmiešajte vo väčšej mise a osoľte. Nechajte 10 minút odpočívať – krupica do seba natiahne časť tekutín a cesto zhutnie.

Podľa vzniknutej zmesi prípadne ešte môžete zahustiť. Cieľom je cesto, ktoré mokrými rukami tvarujete na placky a opekáte na panvici.

Môžete podávať s kapustou, údeným alebo ako alternatívu k langošom.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.