na 2 porcie:
Pripravte si misu s vodou a ľadom. Pripravte špargľu odrezaním tvrdej spodnej časti a tiež skontrolujte jej kvalitu, aby nebola príliš zvädnutá. V stolnom mixéri pripravte základ na krustu – rozmixujte staré pečivo alebo múku, mleté mandle, strúhanku, citrónovú kôru a časť byliniek.
Očistenú zelenú špargľu blanšírujte v horúcej osolenej vode. Po 3 minútach varu vložte do ľadovej vody. A po chvíli ju vyberte na uterák. Ľadová voda zabráni zmäknutiu zelenín a umožní zachovať krásnu zelenú farbu.
Zmes na krustu opečte na panvici s trochou masla, kým nie je chrumkavá. Nakoniec vmiešajte do zmesi parmezán, ale teplotne už neupravujte, syr sa spojí so strúhankou. Špargľu podávajte posypanú krustou so strateným vajíčkom a bylinkami.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.