Quiche s bielou špargľou

Leto
271 Quiche s bielou špargľou

Ingrediencie

CESTO:

  • 330 g špaldovej múky
  • 170 g masti
  • 6 g soli
  • 2 vajcia
  • 60 ml studenej vody

INGREDIENCE NA NÁPLŇ:

  • 100 g slaniny
  • 1 zväzok bielej špargle
  • 100 g syra Gruyère
  • 250 ml mlieka
  • 250 ml smotany 33%
  • 6 vajec
  • soľ a čierne korenie
  • muškátový oriešok

Postup

Z múky, soli a masti vypracujte mrvenčku (ak pracujete s kuchynským robotom, použite metličku na miešanie).

Pridajte vajcia a vodu a vytvorte hladké cesto. To zabaľte do potravinárskej fólie a nechajte 30 minút odležať v chladničke.

Zo špargle odstráňte tuhú spodnú časť a zvyšok očistite. Celú špargľu, okrem vrchu, nakrájajte na kolieska.

Slaninu nakrájajte na malé kostičky a opražte na panvici. Na záver na chvíľku pridajte aj špargľu nakrájanú na kolieska (okrem vrchu špargle, to nechajte bokom).

V miske vyšľahajte vajcia, mlieko, smotanu a muškátový oriešok. Osoľte podľa chuti a pridajte trošku čierneho korenia.

Cesto vyvaľkajte do kruhového tvaru s hrúbkou asi 3 mm a preneste ho do formy (cesto by malo byť väčšie, ako forma).

Okraje narežte pozdĺž vonkajšieho okraja formy a potom ich zahnite dovnútra.

Dno prepichnite vidličkou a posypte nahrubo nastrúhaným syrom.

Prisypte slaninu so špargľou a všetko zalejte smotanovou zmesou.

Na záver do koláča pridajte vršky zo špargle a vložte do vyhriatej rúry na 160 °C. Pečte asi 45 min.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku