Celozrnné mafiny s marhuľami

Leto Marhule
552 Celozrnné mafiny s marhuľami

Ingrediencie

INGREDIENCIE (12 mafinov):

  •       300 g celozrnnej špaldovej múky
  •       ¾ balenia kypriaceho prášku
  •       2 vajcia
  •       1 lyžica vanilkového extraktu
  •       250 ml smotany
  •       100 g rozpusteného masla
  •       120 g práškového cukru
  •       kôra z 1 citróna
  •       6 marhúľ

Použitá múka

Postup

V jednej nádobe zmiešajte všetky suché ingrediencie a v druhej tie tekuté. Marhule zatiaľ nechajte bokom.

Zmiešajte obsah oboch nádob na hladké cesto a naplňte ním košíčky vložené do formy na mafiny. Každý košíček naplňte asi z 2/3.

Do stredu každého mafina položte ½ alebo ¼ marhule (podľa toho, aké máte veľké jednotlivé kúsky ovocia).

Pečte na 180 °C dozlatista asi 20 minút.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.