Ingrediencie
INGREDIENCIE (12 mafinov):
- 300 g celozrnnej špaldovej múky
- ¾ balenia kypriaceho prášku
- 2 vajcia
- 1 lyžica vanilkového extraktu
- 250 ml smotany
- 100 g rozpusteného masla
- 120 g práškového cukru
- kôra z 1 citróna
- 6 marhúľ
INGREDIENCIE (12 mafinov):
V jednej nádobe zmiešajte všetky suché ingrediencie a v druhej tie tekuté. Marhule zatiaľ nechajte bokom.
Zmiešajte obsah oboch nádob na hladké cesto a naplňte ním košíčky vložené do formy na mafiny. Každý košíček naplňte asi z 2/3.
Do stredu každého mafina položte ½ alebo ¼ marhule (podľa toho, aké máte veľké jednotlivé kúsky ovocia).
Pečte na 180 °C dozlatista asi 20 minút.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.