Celozrnný banana bread s orechmi

Banán
256 Celozrnný banana bread s orechmi

Ingrediencie

  • 1 hrnček celozrnnej špaldovej múky Babičkina Voľba
  • 1 sáčok prášku do perníka
  • 1/3 hrnčeka mletých vlašských orechov
  • 1/4 hrnčeka cukru (môžete vynechať)
  • 1/3 hrnčeka rozpusteného masla (asi 75g)
  • 1/2 hrnčeka vlažného mlieka
  • 2 h dosť zrelé/prezreté banány

Postup

Predhrejte rúru na 190 stupňov.

 

Múku cez sito zmiešajte s práškom do perníka (je to dôležité, chlebík bude nadýchaný), pridajte mleté orechy a zmiešajte. Rozpučte banány a do misy doplňte aj zvyšok surovín okrem cukru.

 

Cukor nie je v recepte nutný, záleží veľmi na zrelosti banánov. Tiež samozrejme na vašej chuti a na tom, ako veľmi chcete sladiť. Niekedy banány stačia na to, aby bol chlieb chutný.

 

Formu o veľkosti zhruba 10×10 cm vyložte papierom na pečenie. Papier najprv pokrčte, bude potom tvárnejší a dobre vyplní formu. Cesto vyklopte do formy na chlebíček a nechajte asi desať minút odpočívať. Potom pečte 30min, kontrolujte na špajli.

 

Chlieb vydrží dobrý až štyri dni, je chutný samotný k poobednej káve alebo čaju. Deti ho milujú s orechovými maslami a ovocím.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku