Čerešňové tyčinky zo špaldovej múky

Čerešně Leto Mandle
166 Čerešňové tyčinky zo špaldovej múky

Ingrediencie

Ingrediencie (asi na 16 tyčiniek):

  • 200 g zmäknutého masla
  • 250 g práškového cukru
  • 300 g celozrnnej špaldovej múky
  • 120 g mletých ovsených vločiek
  • 1 vajce
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 200 g čerešní
  • hrsť plátkových mandlí

Postup

Čerešne odkôstkujte, vložte do hrnca a duste pod pokrývkou až kým sa nerozvaria.

Maslo s cukrom vyšľahajte elektrickým šľahačom do peny.

Do peny prišľahajte vajce a postupne aj múku, ovsené vločky, vanilkový extrakt a kypriaci prášok.

2/3 cesta rovnomerne rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie a pomocou valčeka cesto vyvaľkajte na hrúbku asi 7 mm.

Na cesto rozložte rozvarené čerešne a tie posypte mandľami.

Zvyšok cesta nastrúhajte na hrubom strúhadle a rovnomerne rozložte na mandle. Všetko mierne zatlačte, aby si nastrúhaná časť zachovala štruktúru, ale aby všetko držalo pokope.

Plech vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte dozlatista, asi 30 minút.

Po upečení nechajte zľahka vychladnúť a ešte teplé nakrájajte na jednotlivé porcie.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku