Ingrediencie (asi na 16 tyčiniek):
Čerešne odkôstkujte, vložte do hrnca a duste pod pokrývkou až kým sa nerozvaria.
Maslo s cukrom vyšľahajte elektrickým šľahačom do peny.
Do peny prišľahajte vajce a postupne aj múku, ovsené vločky, vanilkový extrakt a kypriaci prášok.
2/3 cesta rovnomerne rozložte na plech vystlaný papierom na pečenie a pomocou valčeka cesto vyvaľkajte na hrúbku asi 7 mm.
Na cesto rozložte rozvarené čerešne a tie posypte mandľami.
Zvyšok cesta nastrúhajte na hrubom strúhadle a rovnomerne rozložte na mandle. Všetko mierne zatlačte, aby si nastrúhaná časť zachovala štruktúru, ale aby všetko držalo pokope.
Plech vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte dozlatista, asi 30 minút.
Po upečení nechajte zľahka vychladnúť a ešte teplé nakrájajte na jednotlivé porcie.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.