Flameri – francúzsky kráľovský dezert z krupice

Maliny
204 Flameri – francúzsky kráľovský dezert z krupice

Ingrediencie

  • 2 lyžice jemnej Krupičky Babičkina voľba
  • 250 ml mlieka
  • 1 vanilkový lusk
  • 1 polievková lyžica múčkového alebo pudrového cukru
  • 1 lyžice citrónovej šťavy
  • 1 hrsť mrazených malín
  • 100g créme fraiche
  • 100g smotany na šľahanie
  • bylinky na ozdobenie

Postup

Dezert, ktorým ohromíte! Jednoduchý a veľmi efektný pri podávaní. S jemnou chuťou krupičky, veľmi alternatívny na dochutenie. To je dezert do sklenenej nádoby, pochádzajúci z Francúzska. To je Flameri.

 

Do rajnice dajte mlieko, krupicu, semienka vanilky a cukor. Zašľahajte a nechajte 10 minút krupicu bobtnať. Potom začnite zahrievať na strednom plameni a zľahka šľahajte. Rozhodne od sporáku neodchádzajte, nechajte priviesť pomaly k varu a za stáleho šľahania nechajte kašu prebublať asi minútu. Stiahnite z plameňa a šľahajte ešte asi tri minúty do vychladnutia.

 

Pridajte créme fraiche a opäť vyšľahajte do hladkého krému. Potom tiež smotanu – to preto, aby sa náhodou nezrazila, je lepšie ju nechať nakoniec, kedy zmes už je chladnejšia. Na záver dolaďte chuť citrónovou šťavou.

 

Krém rozdeľte do sklenených nádob a ozdobte ovocím aj podľa sezóny, prípadne bylinkami. Dezertu sluší napríklad medovka, pre svoju citrónovú vôňu pozdvihne dezert ešte o triedu vyššie.

 

Dajte chladiť do chladničky a podávajte počas 24hodin

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku