Dezert, ktorým ohromíte! Jednoduchý a veľmi efektný pri podávaní. S jemnou chuťou krupičky, veľmi alternatívny na dochutenie. To je dezert do sklenenej nádoby, pochádzajúci z Francúzska. To je Flameri.
Do rajnice dajte mlieko, krupicu, semienka vanilky a cukor. Zašľahajte a nechajte 10 minút krupicu bobtnať. Potom začnite zahrievať na strednom plameni a zľahka šľahajte. Rozhodne od sporáku neodchádzajte, nechajte priviesť pomaly k varu a za stáleho šľahania nechajte kašu prebublať asi minútu. Stiahnite z plameňa a šľahajte ešte asi tri minúty do vychladnutia.
Pridajte créme fraiche a opäť vyšľahajte do hladkého krému. Potom tiež smotanu – to preto, aby sa náhodou nezrazila, je lepšie ju nechať nakoniec, kedy zmes už je chladnejšia. Na záver dolaďte chuť citrónovou šťavou.
Krém rozdeľte do sklenených nádob a ozdobte ovocím aj podľa sezóny, prípadne bylinkami. Dezertu sluší napríklad medovka, pre svoju citrónovú vôňu pozdvihne dezert ešte o triedu vyššie.
Dajte chladiť do chladničky a podávajte počas 24hodin
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.