Z múky, zmäknutého masla, vajca, cukru, škorice a vanilky vypracujte hladké cesto.
Pokiaľ je veľmi mäkké, uložte ho na 30 min. do chladničky.
Z cesta tvarujte rovnako veľké guľky (s priemerom asi 2 cm). Každú guľku prstami jemne roztlačte a uprostred urobte jamku.
Do každej jamky vložte jeden kúsok ovocia a klaďte sušienky na plech s dostatočnými rozstupmi.
Pečte na 180 °C asi 15 minút alebo kým sušienky nebudú na dotyk pevné. Uprostred by mali zostať vláčne. Podávajte po vychladnutí.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.