Korenené lievance

Škorica
224 Korenené lievance

Ingrediencie

  • 200 g špaldovej celozrnnej múky
  • 40 g trstinového cukru
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • ½ lyžičky škorice
  • štipka drveného klinčeka
  • 2 vajcia
  • 200 ml mlieka
  • kúsok masla na smaženie
  • Môžete pridať: čučoriedky, ríbezle alebo hrozienka namočené v rume

 

Postup

Všetky ingrediencie na cesto vložte do misy a vymiešajte hladké cesto.

Na panvici rozohrejte maslo a na ňom smažte kolieska z cesta vytvorené pomocou lyžice.

Do každého lievanca, kým je tekutý, naukladajte vami zvolené bobuľovité ovocie alebo hrozienka.

Keď je spodná strana zlatistá, lievanec otočte a opečte ešte z druhej strany.

Podávajte s bielym jogurtom alebo s lekvárom, ak ste použili hrozienka.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku