Do mlieka rozmrvte droždie, pridajte cukor a múku. Nemiešajte a nechajte všetko odstáť asi 10 minút.
Pridajte všetky zvyšné ingrediencie a vypracujte pružné cesto. To ihneď po vypracovaní vyvaľkajte na tenkú placku a preneste na plech vyložený papierom na pečenie.
Zmiešajte tvaroh s vajcom a vanilkovým cukrom, slivky vykôstkujte a nakrájajte na štvrtiny.
Pripravte si mrvenicu – do misy vložte všetky ingrediencie a končekmi prstov ich spojte na mrvenicu.
Cesto potrite tvarohovou zmesou, poukladajte na ňu slivky a rovnomerne posypte mrvenicou.
Pečte na 180 °C dozlatista, asi 40 min.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.