Zo všetkých uvedených ingrediencií vypracujte hladké, pružné cesto. Cesto nechajte chvíľu odležať v chlade a zatiaľ nahrubo nastrúhajte jablká.
Na panvici rozohrejte maslo a osmažte na ňom strúhanku s cukrom a škoricou. Ak budete pridávať orechy, nasekajte ich a tiež ich pridajte na panvicu.
Z cesta vyvaľkajte veľkú, čo najtenšiu placku obdĺžnikového tvaru. Na cesto rovnomerne rozprestrite strúhanku a na ňu navrstvite zľahka vyžmýkané jablká. Ak pridávate hrozienka, rovnomerne ich rozložte na jablká. Z ľavej a pravej strany zahnite cesto smerom dovnútra cez náplň a potom zospodu navrch zarolujte.
Preneste štrúdľu na plech, potrite ho rozšľahaným vajcom a pečte v rúre predhriatej na 150°C asi 30 min.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.