Jablková štrůdl’a zo špaldovej múky

Jablká
259 Jablková štrůdl’a zo špaldovej múky

Ingrediencie

Na cesto:

  • 300g hladkej špaldovej múky Babičkina vol’ba
  • 1 vajce + 1 vajce na potretie
  • 120 g zmäknutého masla
  • Lyžička octu
  • Štipka soli
  • 50 g krupicového cukru
  • Asi 50 ml vody

 

Na náplň:

  • 6 jabĺk
  • 20 g masla
  • 6 lyžíc strúhanky
  • 6 lyžíc cukru
  • 4 lyžičky škorice
  • Podľa chuti: hrozienka, orechy

Postup

Zo všetkých uvedených ingrediencií vypracujte hladké, pružné cesto. Cesto nechajte chvíľu odležať v chlade a zatiaľ nahrubo nastrúhajte jablká.

Na panvici rozohrejte maslo a osmažte na ňom strúhanku s cukrom a škoricou. Ak budete pridávať orechy, nasekajte ich a tiež ich pridajte na panvicu.

Z cesta vyvaľkajte veľkú, čo najtenšiu placku obdĺžnikového tvaru. Na cesto rovnomerne rozprestrite strúhanku a na ňu navrstvite zľahka vyžmýkané jablká. Ak pridávate hrozienka, rovnomerne ich rozložte na jablká. Z ľavej a pravej strany zahnite cesto smerom dovnútra cez náplň a potom zospodu navrch zarolujte.

Preneste štrúdľu na plech, potrite ho rozšľahaným vajcom a pečte v rúre predhriatej na 150°C asi 30 min.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku