na 6 krtincov:
bokom mlieko pre prípad, že bude treba trochu zriediť cesto – väčšinou podľa vajec výsledná zmes úplne nesteká, naberá sa do formičky lyžicou
Na krém:
Rozohrejte rúru na 160 °C. V rajnici nechajte rozpúšťať čokoládu s maslom a medzitým v mise vyšľahajte do svetlej peny celé vajcia s cukrom. Rozpustenú čokoládu s maslom miešajte stierkou a nechajte bokom chladnúť. V miske zatiaľ zmiešajte múky, kakao a kypriaci prášok.
Do vajec opatrne prilievajte vlažnú čokoládovú zmes a zašľahávajte. Keď je plne zapracovaná, urobte to isté so suchou zmesou. Dávkujte do formy na muffiny vyplnenej papierovými košíčkami. Cesto vychádza na 6 pekných vysokých muffinov – budete potrebovať vršky na mrvenicu krtinca. Pečte 15 minút a počas pečenia rúru neotvárajte.
Po schladnutí odkrojte muffinom vršky a v mištičke po suchej zmesi si ich nadrobte. Pripravte hladký krém zo všetkých ingrediencií, netreba žiadny stužovač. Krém bude kompaktný a v chladničke potom ešte stuhne. Nechajte v robote vyšľahať naraz šľahačku, mascarpone a vanilkový cukor alebo čakankový sirup – podľa chuti.
Odkrojte jahodu pri stopke do roviny, reznou plochou ju posaďte na muffin, opatrne vytvorte kupolu z krému a tú zasypte mrvenicou, utvorte pekný krtinec. V chladničke chlaďte hotové krtince najmenej dve hodiny, lepšie cez noc.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.