Krtkove krtince

Jahody Kakao
279 Krtkove krtince

Ingrediencie

na 6 krtincov:

  • 2 vajcia
  • 50 g trstinového cukru
  • 70 g horkej čokolády (ideálne klasická na varenie, okolo 67 % kakaa)
  • 50 g masla
  • 100 g hladkej špaldovej múky
  • 50 g celozrnnej špaldovej múky
  • 1 PL kakaa
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • Jahoda

bokom mlieko pre prípad, že bude treba trochu zriediť cesto – väčšinou podľa vajec výsledná zmes úplne nesteká, naberá sa do formičky lyžicou

Na krém:

  • 100 g smotany na šľahanie
  • 150 g mascarpone
  • 1 – 2 PL sladidla – vanilkový práškový cukor alebo čakankový sirup

Postup

Rozohrejte rúru na 160 °C. V rajnici nechajte rozpúšťať čokoládu s maslom a medzitým v mise vyšľahajte do svetlej peny celé vajcia s cukrom. Rozpustenú čokoládu s maslom miešajte stierkou a nechajte bokom chladnúť. V miske zatiaľ zmiešajte múky, kakao a kypriaci prášok.

Do vajec opatrne prilievajte vlažnú čokoládovú zmes a zašľahávajte. Keď je plne zapracovaná, urobte to isté so suchou zmesou. Dávkujte do formy na muffiny vyplnenej papierovými košíčkami. Cesto vychádza na 6 pekných vysokých muffinov – budete potrebovať vršky na mrvenicu krtinca. Pečte 15 minút a počas pečenia rúru neotvárajte.

Po schladnutí odkrojte muffinom vršky a v mištičke po suchej zmesi si ich nadrobte. Pripravte hladký krém zo všetkých ingrediencií, netreba žiadny stužovač. Krém bude kompaktný a v chladničke potom ešte stuhne. Nechajte v robote vyšľahať naraz šľahačku, mascarpone a vanilkový cukor alebo čakankový sirup – podľa chuti.

Odkrojte jahodu pri stopke do roviny, reznou plochou ju posaďte na muffin, opatrne vytvorte kupolu z krému a tú zasypte mrvenicou, utvorte pekný krtinec. V chladničke chlaďte hotové krtince najmenej dve hodiny, lepšie cez noc.

 

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.