Zo všetkých uvedených surovín vypracujte hladké cesto a potom ho vyklopte na pomúčenú plochu.
Ručne cesto prepracujte tak, aby bolo pružné, a potom ho uložte do čistej misy, prekryte utierkou a nechajte hodinu kysnúť na teplom mieste.
Z vykysnutého cesta tvarujte jednotlivé zajačiky a tie klaďte na plech vyložený papierom na pečenie s dostatočnými rozstupmi.
Každého zajačika potrite vajcom a dozdobte klinčekom, ktorý bude pripomínať oko.
Pečte na 180 °C dozlatista, asi 20 minút.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.