Extra vláčny, voňavý a plný tvarohu. Stačí pridať mašličku, rúno z práškového cukru a máte výstavného veľkonočného barančeka!
1) V mise premiešajte múku, prášok do pečiva a soľ. Do čistej veľkej misy dajte vajce a oba cukry. Vyšľahajte metlou do svetlej peny.
2) Pridajte tvaroh, citrónovú kôru, tuzemák a rozpustené maslo. Znovu vyšľahajte do svetlej peny. Pridajte suchú zmes a postupne zapracujte.
3) Formu na barančeka vymažte maslom a vysypte hrubou múkou. Do spodného dielu formy opatrne vlejte pripravené cesto (asi 1 cm pod horný okraj formy) a zakryte horným dielom formy.
4) Barančeka pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 45 minút. Ku koncu pečenia barančeka otestujte vpichom špajle. Ak je baranček upečený, nemalo by na špajli zostávať žiadne vlhké cesto.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.