V miske zmiešame polohrubú a hladkú múku, v strede misky urobíme priehlbinu, vlejeme do nej 2/3 mlieka a rozdrobíme droždie.
Zo strán do pripravenej priehlbiny po troškách pridávame múku, pokiaľ nám nevznikne cestíčko husté asi ako na lievance. Povrch posypeme jemnou vrstvou hladkej múky a cesto necháme na teplom mieste odležať (na dobu asi 30 minút). Pridáme všetky ostatné suroviny (oba cukry, maslo, soľ, žĺtky a citrónovú kôru), dolejeme zvyšok mlieka a vypracujeme cesto.
Hotové cesto rozdelíme na 2 diely. Z nich na múkou potrenej podložke vypracujeme bochníky. Prikryjeme ich utierkou alebo potravinárskou fóliou, aby neoschli. Necháme ich odležať asi 45 minút.
Vyzreté bochníky rozváľame valčekom na obdĺžniky. Každý z nich následne rozdelíme na 16 dielov. Uprostred každého dielu nanesieme náplň (tvarohovú alebo slivkovú), náplň do cesta zabalíme, vytvarujeme guličku a položíme ju na plech vyložený papierom na pečenie. Pripravené koláče ukladáme na plech spojmi smerom nadol. Necháme 30 až 40 minút kysnúť. Následne koláče potrieme rozšľahaným vajíčkom.
Cukrárske vrecúško s ostrou špičkou naplníme druhou náplňou, koláč z vrchu rozrazíme a náplň vtlačíme dovnútra. Posypeme drobenkou a dáme piecť do rúry rozohratej na 160°C. Pečieme asi 15 minút, kým koláče nezačnú chytať zlatistú farbu.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.