800 g ovocia (marhule, slivky, čučoriedky)
300 g hladkej múky (na kysnuté cesto)
230 ml mlieka
125 g cukru krupice
100 g masla
1 vajce
7 g instantného droždia
štipka soli, maslo a hrubá múka na vymastenie plechu
Na posýpku:
100 g masla
100 g polohrubej múky
100 g cukru krupice
Hladkú múku, cukor, droždie a štipku soli dajte do misy a premiešajte. Pridajte vlažné mlieko, rozpustené vlažné maslo a vajce. V robote alebo s pomocou varešky vypracujte pekné kypré cesto. Nezľaknite sa – cesto sa bude veľmi lepiť a je riedke. Vypracované cesto zakryte fóliou (alebo tesnou pokrievkou) a nechajte v pokoji kysnúť aspoň 2 hodiny.
Plech vymažte maslom a vysypte hrubou múkou. Vykysnuté cesto vyklopte na plech a rozprestrite do tenkej vrstvy po celej ploche. Cesto nechajte odpočinúť a medzitým si pripravte posýpku. Do misy dajte polohrubú múku, cukor a studené maslo nakrájané na kocky. Všetko spolu prehneťte na posýpku.
Na odpočinuté cesto rozložte očistené a osušené ovocie. Posypte posýpkou a dajte piecť do rúry rozohriatej na 180 °C. Pečte asi 30 minút dozlatista.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.