Ovocný koláč so žmolenkou

Leto Marhule

Ingrediencie

800 g ovocia (marhule, slivky, čučoriedky)

300 g hladkej múky (na kysnuté cesto)

230 ml mlieka

125 g cukru krupice

100 g masla

1 vajce

7 g instantného droždia

štipka soli, maslo a hrubá múka na vymastenie plechu

 

Na posýpku:

100 g masla

100 g polohrubej múky

100 g cukru krupice

Použitá múka

Postup

Hladkú múku, cukor, droždie a štipku soli dajte do misy a premiešajte. Pridajte vlažné mlieko, rozpustené vlažné maslo a vajce. V robote alebo s pomocou varešky vypracujte pekné kypré cesto. Nezľaknite sa – cesto sa bude veľmi lepiť a je riedke. Vypracované cesto zakryte fóliou (alebo tesnou pokrievkou) a nechajte v pokoji kysnúť aspoň 2 hodiny.

 

Plech vymažte maslom a vysypte hrubou múkou. Vykysnuté cesto vyklopte na plech a rozprestrite do tenkej vrstvy po celej ploche. Cesto nechajte odpočinúť a medzitým si pripravte posýpku. Do misy dajte polohrubú múku, cukor a studené maslo nakrájané na kocky. Všetko spolu prehneťte na posýpku.

 

Na odpočinuté cesto rozložte očistené a osušené ovocie. Posypte posýpkou a dajte piecť do rúry rozohriatej na 180 °C. Pečte asi 30 minút dozlatista.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.