INGREDIENCIE (28 cm forma):
Na cesto:
Na náplň:
Ovocie:
Rukami alebo v robote vypracujte z uvedených ingrediencií hladké cesto.
Cesto zabaľte do fólie a na 1 hodinu uložte do chladničky. Potom ho rozvaľkajte na tenkú placku a vyložte ním koláčovú formu.
Dno cesta popichajte vidličkou a vložte asi na 10 min. do rúry predhriatej na 180 °C.
Tvaroh zmiešajte s oboma cukrami, rumom a žĺtkami. Rovnomerne ho rozprestrite na predpečený korpus.
Pridajte olúpanú a na kúsky nakrájanú rebarboru a tiež čučoriedky.
Pečte na 180 °C asi 40 – 50 minút alebo kým koláč nebude hotový. Stred nebude ani po upečení úplne pevný – pevným sa stane až po vychladnutí.
Koláč podávajte posypaný práškovým cukrom.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.