• 200 g múky Babičkina voľba tortová
• 190 ml mlieka
• 190 ml vody
• 10 g rozpusteného masla
• 3 vajcia
• štipka soli
• 300 g jahôd
• 2 lyžice vody
• 1 lyžica cukru
• 1 lyžička citrónovej šťavy
Jahody očistite a nakrájajte nadrobno. Vložte ich do hrnca, pridajte 2 lyžice vody, cukor a citrónovú šťavu a varte zvoľna tak dlho, kým sa jahody nerozvaria a zmes nezačne hustnúť.
V mise vyšľahajte mlieko, rozpustené maslo, 190 ml vody, vajcia, štipku soli a celý obsah tohto balíka múky.
Na panvici rozohrejte kúsok masla. Pomocou naberačky postupne nalievajte na rozpálenú panvicu cesto. Rozprestrite ho po celom obvode a opekajte z oboch strán dozlatista.
Každú hotovú palacinku potrite jahodovou omáčkou a zrolujte.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.