Palacinky s jahodovou omáčkou

Jahody
216 Palacinky s jahodovou omáčkou

Ingrediencie

• 200 g múky Babičkina voľba tortová

• 190 ml mlieka

• 190 ml vody

• 10 g rozpusteného masla

• 3 vajcia

• štipka soli

 

Na omáčku:

• 300 g jahôd

• 2 lyžice vody

• 1 lyžica cukru

• 1 lyžička citrónovej šťavy

Postup

Jahody očistite a nakrájajte nadrobno. Vložte ich do hrnca, pridajte 2 lyžice vody, cukor a citrónovú šťavu a varte zvoľna tak dlho, kým sa jahody nerozvaria a zmes nezačne hustnúť.

V mise vyšľahajte mlieko, rozpustené maslo, 190 ml vody, vajcia, štipku soli a celý obsah tohto balíka múky.

Na panvici rozohrejte kúsok masla. Pomocou naberačky postupne nalievajte na rozpálenú panvicu cesto. Rozprestrite ho po celom obvode a opekajte z oboch strán dozlatista.

Každú hotovú palacinku potrite jahodovou omáčkou a zrolujte.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku