50 g celozrnnej špaldovej múky
25 g hladkej špaldovej múky
100 g kefírového nízkotučného mlieka
30 g vanilkového proteínu
1 čajová lyžička kypriaceho prášku
1 vajce
30 g čučoriedok
Na ozdobenie:
nízkotučný tvaroh + vanilkový proteín
medovka alebo mäta
čučoriedky
Najprv vyšľahajte tuhý sneh z bielka. V miske potom zmiešajte kefír, proteín, múky, žĺtok a prášok do pečiva. Keď je cestíčko homogénne, opatrne vmiešajte stierkou sneh. Cesto nechajte aspoň päť minút odpočívať a zatiaľ si pripravte panvicu na lievance. Najlepšie je dobre ju rozohriať a na samotné pečenie teplotu stiahnuť.
Menšou naberačkou naberajte cesto a na miernom plameni opekajte lievančeky z oboch strán. Čerstvé čučoriedky môžete zapiecť aj rovno v lievancoch. Podávajte s tvarohom obohateným o vanilkový proteín, čučoriedkami a čerstvými bylinkami.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.