125 g bio hladkej múky
100 g studeného masla pokrájaného na menšie kocky
100 g jemne nastrúhaného parmezánu
1 vajce
trochu mlieka (podľa vodnatosti vajca, možno bude stačiť jedna lyžica)
Na dokončenie:
1 žĺtok na potretie
vločková soľ, rasca, mak, ľanové semienka, sezam atď.
Recept na slané syrové tyčinky z parmezánu, ktorý si určite zamilujete. Chrumkavé tyčinky s plnou chuťou talianskeho syra sa skvelo hodia ako občerstvenie na akúkoľvek príležitosť. Vyskúšajte túto chutnú alternatívu k bežným tyčinkám.
Začnite tým, že si predhrejete rúru na 180 °C.
Cesto vypracujete najlepšie ručne. Na dosku si nasypte odmeranú múku, tiež maslo, vajce, nastrúhaný syr a mlieko. Postupne rukami spracovávajte, teplom maslo trochu povolí a pôjde to ľahko. Cesto potom vyvaľkajte, kolieskom alebo nožom nakrájajte na pravidelné prúžky a poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie.
Vidličkou rozmiešajte žĺtok, následne tyčinky potrite a posypte ich podľa ľubovôle semienkami, trochou parmezánu a vločkovou soľou. Pečte 15 – 20 minút do zozlatnutia.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.