Slané syrové tyčinky z parmezánu

Syr
215 Slané syrové tyčinky z parmezánu

Ingrediencie

125 g bio hladkej múky

100 g studeného masla pokrájaného na menšie kocky

100 g jemne nastrúhaného parmezánu

1 vajce

trochu mlieka (podľa vodnatosti vajca, možno bude stačiť jedna lyžica)

Na dokončenie:

1 žĺtok na potretie

vločková soľ, rasca, mak, ľanové semienka, sezam atď.

Použitá múka

Recept na slané syrové tyčinky z parmezánu, ktorý si určite zamilujete. Chrumkavé tyčinky s plnou chuťou talianskeho syra sa skvelo hodia ako občerstvenie na akúkoľvek príležitosť. Vyskúšajte túto chutnú alternatívu k bežným tyčinkám.

Postup

Začnite tým, že si predhrejete rúru na 180 °C.

Cesto vypracujete najlepšie ručne. Na dosku si nasypte odmeranú múku, tiež maslo, vajce, nastrúhaný syr a mlieko. Postupne rukami spracovávajte, teplom maslo trochu povolí a pôjde to ľahko. Cesto potom vyvaľkajte, kolieskom alebo nožom nakrájajte na pravidelné prúžky a poukladajte na plech vyložený papierom na pečenie.

Vidličkou rozmiešajte žĺtok, následne tyčinky potrite a posypte ich podľa ľubovôle semienkami, trochou parmezánu a vločkovou soľou. Pečte 15 – 20 minút do zozlatnutia.

 

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.