Na formu s priemerom 19 cm:
Na krém:
Na polevu:
Ďalej budete potrebovať tortovú formu s priemerom 19 cm a papier na pečenie.
Vajcia na cesto si vyberte dve hodiny pred prípravou cesta.
Tortovú formu starostlivo vyložte papierom na pečenie. Rúru začnite zahrievať na 150 – 160 °C.
Začnite prípravou cesta. Vložte vajcia s cukrom do misy a nechajte vyšľahať na hladkú svetlú penu, objem hmoty sa tak dvakrát zväčší. Bokom si v miske zmiešajte múku a kakao. Do vaječnej peny pramienkom nalievajte olej za stáleho šľahania na nízkych otáčkach. Keď sa olej celkom vstrebe, začnite rovnakým spôsobom po lyžiciach zapracovávať zmes múky a kakaa. Nezvyšujte otáčky, môžete zapracovať aj opatrne stierkou, aby pena nespadla. Hladké cesto preneste stierkou do papierom vyloženej formy. Tortu nechajte piecť asi 25 minút. Špajdľou skontrolujte, či je korpus upečený, opatrne ho vyberte a nechajte chladiť.
Krém si pripravte vyšľahaním všetkých surovín dohladka. Maslo nemajte ohriate, ideálne je rozpustené, ale celkom vychladené. Krém rovnomerne naneste na tortu a nechajte hodinu chladiť v chladničke.
Nakoniec pripravte čokoládovú polevu. Rozohrejte smotanu a do horúcej odstavenej smotany vložte na kúsky nalámanú čokoládu. Stierkou zľahka miešajte, kým sa celkom nerozpustí. Nechajte mierne vychladnúť, potom opatrne rozotrite na vrch torty. Tortu nechajte niekoľko hodín stuhnúť.
Servírujte so šľahačkou, drobným ovocím alebo lístkom mäty.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.