Torta Míša

58 Torta Míša

INGREDIENCIE

Na formu s priemerom 19 cm:

  • 3 vajcia
  • 80 g hladkej tortovej múky
  • 80 g krupicového cukru
  • 2 PL repkového oleja vhodného na pečenie
  • 1 PL kakaa holandského typu

Na krém:

  • 500 g polotučného tvarohu vo vaničke
  • 50 – 100 g vanilkového práškového cukru (podľa chuti)
  • 50 g masla

Na polevu:

  • 100 g horkej čokolády
  • 75 g smotany na šľahanie (33 %)
  • na ozdobenie drobné ovocie, šľahačka, bylinky

Ďalej budete potrebovať tortovú formu s priemerom 19 cm a papier na pečenie.

POSTUP

Vajcia na cesto si vyberte dve hodiny pred prípravou cesta.

Tortovú formu starostlivo vyložte papierom na pečenie. Rúru začnite zahrievať na 150 – 160 °C.

Začnite prípravou cesta. Vložte vajcia s cukrom do misy a nechajte vyšľahať na hladkú svetlú penu, objem hmoty sa tak dvakrát zväčší. Bokom si v miske zmiešajte múku a kakao. Do vaječnej peny pramienkom nalievajte olej za stáleho šľahania na nízkych otáčkach. Keď sa olej celkom vstrebe, začnite rovnakým spôsobom po lyžiciach zapracovávať zmes múky a kakaa. Nezvyšujte otáčky, môžete zapracovať aj opatrne stierkou, aby pena nespadla. Hladké cesto preneste stierkou do papierom vyloženej formy. Tortu nechajte piecť asi 25 minút. Špajdľou skontrolujte, či je korpus upečený, opatrne ho vyberte a nechajte chladiť.

Krém si pripravte vyšľahaním všetkých surovín dohladka. Maslo nemajte ohriate, ideálne je rozpustené, ale celkom vychladené. Krém rovnomerne naneste na tortu a nechajte hodinu chladiť v chladničke.

Nakoniec pripravte čokoládovú polevu. Rozohrejte smotanu a do horúcej odstavenej smotany vložte na kúsky nalámanú čokoládu. Stierkou zľahka miešajte, kým sa celkom nerozpustí. Nechajte mierne vychladnúť, potom opatrne rozotrite na vrch torty. Tortu nechajte niekoľko hodín stuhnúť.

Servírujte so šľahačkou, drobným ovocím alebo lístkom mäty.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku