Tvarohové vafle

Tvaroh
129 Tvarohové vafle

Ingrediencie

  • 1 vanička polotučného tvarohu
  • 2 vajcia
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 55 g hladkej múky na kysnuté cestá
  • 30 g rozpusteného masla 

Na ozdobenie:

  • podľa chuti a sezóny – ovocie, slaný karamel, oriešky a bylinky

 

  • Príprava: 10 minút
  • Pečenie: 20 minút

Postup

Zo všetkých surovín pripravte jednotné cesto. Vyšľahané nechajte aspoň 10 minút odpočívať. Vafľovač skutočne dobre rozpáľte, nech sú vafle krásne chrumkavé.

Hustotu cesta dosť ovplyvňuje obsah vody v tvarohu, tak sa nezľaknite, keď bude hutnejšie, a hlavne cesto nerieďte. Pri pečení môžete vafľovač zľahka potrieť maslom. Kým ho zavriete, nechajte cesto asi minútu zatiahnuť.

Zdobte podľa aktuálnej chuti a sezóny.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku