Múku, mlieko, vajcia, cukor a soľ zmiešajte tak, aby vznikla hustá zmes vhodná na palacinky bez hrčiek. Cesto necháme v chladničke odležať minimálne hodinu. Pokiaľ po odležaní cesto výrazne zhustne, môžeme ho ľahko rozriediť mliekom.
Na rozpálenej panvici rozpustíme malý kúsok masla. Cesto rozlejeme po celej ploche panvice a palacinky pečieme po oboch stranách dozlatista.
Okrem klasických palaciniek s marmeládou, nutelou, tvarohom, špenátom či iných variácií vyskúšajte naše tipy:
Tvaroh vyšľahajte s cukrom, smotanou, vanilínovým cukrom, orechami a hrozienkami. Hotové palacinky potierajte tvarohovou zmesou, rolujte, zdobte čokoládou a jablkami.
Na panvici rozohrejte cukor a nechajte ho rozpustiť. Potom ho zalejte rumom, pridajte maslo a miešajte, kým základ nebude tekutý a hnedý. Potom v omáčke asi dve minúty prevaľujte olúpané banány. Vyberte ich, rýchlo zabaľte do palaciniek a podávajte doladené čokoládovou polevou.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.