Palacinky na sladko

275 Palacinky na sladko

Ingrediencie

  • Hrnček hladkej múky tortovej
  • Hrnček mlieka
  • Vajcia
  • Lyžička cukru
  • Štipka soli

Postup

Múku, mlieko, vajcia, cukor a soľ zmiešajte tak, aby vznikla hustá zmes vhodná na palacinky bez hrčiek. Cesto necháme v chladničke odležať minimálne hodinu. Pokiaľ po odležaní cesto výrazne zhustne, môžeme ho ľahko rozriediť mliekom.

Na rozpálenej panvici rozpustíme malý kúsok masla. Cesto rozlejeme po celej ploche panvice a palacinky pečieme po oboch stranách dozlatista.

Okrem klasických palaciniek s marmeládou, nutelou, tvarohom, špenátom či iných variácií vyskúšajte naše tipy:

Bretónske palacinky s jablkami a tvarohom

  • 500 g polotučného tvarohu
  • 150 g práškového cukru
  • 100 ml smotany
  • 1 vrecúško vanilkového cukru
  • 50 g mletých vlašských orechov
  • 50 g hrozienok, prepláchnutých
  • Čokoládová poleva a pokrájané jablko na ozdobu

Tvaroh vyšľahajte s cukrom, smotanou, vanilínovým cukrom, orechami a hrozienkami. Hotové palacinky potierajte tvarohovou zmesou, rolujte, zdobte čokoládou a jablkami.

 

S karamelom a banánom

  • 4 lyžice krupicového cukru
  • 50 g masla
  • 4 banány
  • štamperlík rumu
  • čokoládovú polevu na ozdobu

Na panvici rozohrejte cukor a nechajte ho rozpustiť. Potom ho zalejte rumom, pridajte maslo a miešajte, kým základ nebude tekutý a hnedý. Potom v omáčke asi dve minúty prevaľujte olúpané banány. Vyberte ich, rýchlo zabaľte do palaciniek a podávajte doladené čokoládovou polevou.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku