1 vajce
2 tabuľky kvalitnej čokolády na varenie s 55 % kakaa
1 hrnček polohrubej múky
½ hrnčeka hladkej špaldovej múky
1 lyžička prášku do pečiva
½ hrnčeka trstinového cukru
100 g (½ hrnčeka) masla izbovej teploty
1 polievková lyžica mlieka (nemusí byť vždy)
štipka soli
Máte radi čokoládové sušienky? Recept na americké čokoládové sušienky si určite zaslúži vašu pozornosť. Prečítajte si, ako ich pripraviť tak, aby boli zvonku dokonale chrumkavé a vnútri mäkké.
Postup na cookies je veľmi jednoduchý. Najprv nasekajte na menšie kusy čokoládu.
Suché suroviny okrem cukru premiešajte v miske lyžicou. V robote vymiešajte maslo s cukrom, potom zapracujte aj vajce a mlieko. Prilievajte do suchej zmesi a zašľahajte.
Rúru predhrejte na 180 °C. Plechy vyložte papierom na pečenie.
Pomocou naberačky na zmrzlinu rozmiestnite kopčeky cesta na plech a nechajte medzi nimi primerané rozostupy. Vychádza to asi na 10 – 12 sušienok na jeden plech.
Cookies pečte mierne dozlatista 10 minút. Nechajte ich na mriežke vychladnúť a až potom ich pozbierajte, sú veľmi krehké. Vnútri musia byť vláčne. Keď sú priveľmi upečené, sú vnútri suché.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.