Americké cookies s čokoládou

Čokoláda
96 Americké cookies s čokoládou

Ingrediencie

1 vajce

2 tabuľky kvalitnej čokolády na varenie s 55 % kakaa

1 hrnček polohrubej múky

½ hrnčeka hladkej špaldovej múky

1 lyžička prášku do pečiva

½ hrnčeka trstinového cukru

100 g (½ hrnčeka) masla izbovej teploty

1 polievková lyžica mlieka (nemusí byť vždy)

štipka soli

Použitá múka

Máte radi čokoládové sušienky? Recept na americké čokoládové sušienky si určite zaslúži vašu pozornosť. Prečítajte si, ako ich pripraviť tak, aby boli zvonku dokonale chrumkavé a vnútri mäkké.

Postup

Postup na cookies je veľmi jednoduchý. Najprv nasekajte na menšie kusy čokoládu.

Suché suroviny okrem cukru premiešajte v miske lyžicou. V robote vymiešajte maslo s cukrom, potom zapracujte aj vajce a mlieko. Prilievajte do suchej zmesi a zašľahajte.

Rúru predhrejte na 180 °C. Plechy vyložte papierom na pečenie.

Pomocou naberačky na zmrzlinu rozmiestnite kopčeky cesta na plech a nechajte medzi nimi primerané rozostupy. Vychádza to asi na 10 – 12 sušienok na jeden plech.

Cookies pečte mierne dozlatista 10 minút. Nechajte ich na mriežke vychladnúť a až  potom ich pozbierajte, sú veľmi krehké. Vnútri musia byť vláčne. Keď sú priveľmi upečené, sú vnútri suché.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.