Na kvások:
Na cesto:
Na potieranie:
Do mištičky nadrobte droždie, cukor a múku na kvások, zalejte trochou vlažnej vody a vymiešajte hutné cesto. Nechajte 15 – 20 minút pod utierkou, kým kvások nevzíde.
Medzitým do hlbokej misy nasypte cez sito oba druhy múky. Pridajte ostatné ingrediencie vrátane kvásku a spracujte vareškou cesto. Podľa vodnatosti kyslej smotany/jogurtu cesto dolaďte múkou tak, aby sa nelepilo. Nechajte ho pod utierkou kysnúť, kým nezdvojnásobí svoj objem. Trvá to 40 – 60 minút.
Po vykysnutí presuňte cesto na dosku alebo silikónovú podložku. Rozdeľte ho na 10 rovnakých bochníkov a všetky ručne spracujte. V ruke vyvaľkajte jednoduché hadovité rožky. Nemusia byť jeden ako druhý. Skladajte ich na papier na pečenie s menšími medzerami. Pod utierkou nechajte ďalších 20 – 30 minút kysnúť.
Medzitým rozohrejte rúru na 200 stupňov. Po nakysnutí vložte do rúry a dajte na 10 minút piecť. Počas pečenia si pripravte zmes na potieranie. Stačí zo škrobu, soli a múky vymiešať vo vode hutné cesto, ktoré pomaly steká z lyžice. Po 10 minútach rožky touto zmesou pokvapkajte a nechajte ešte 5 – 7 minút v rúre, kým nezozlatnú.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.