Domáce celozrnné rožky

269 Domáce celozrnné rožky

Ingrediencie:

(asi na 12 ks)

  • 500 g pšeničnej celozrnnej múky
  • 60 g rozpusteného masla
  • 17 g čerstvého droždia
  • 1 lyžička cukru
  • 350 ml vlažnej vody
  • 3 lyžičky soli
  • mak alebo rasca na posypanie

Postup:

Múku nasypte do misy a doprostred urobte jamku. Nalejte do nej časť vody, rozmrvte droždie a pridajte cukor.

Misu prikryte a nechajte 15 minút stáť v teple.

Pridajte zvyšnú vodu, maslo a soľ. Vypracujte pružné cesto a to nechajte pod utierkou kysnúť asi 1 hodinu.

Vykysnuté cesto rozdeľte na 12 rovnakých kusov a z každého urobte guľku.

Tú roztiahnite do tvaru trojuholníka a potom ho zaviňte do tvaru rožka.

Každý rožok mierne zahnite a ukladajte s dostatočnými rozostupmi na plech.

Rožky nechajte ešte 15 minút kysnúť.

Pred pečením rožky potrite vodou (alebo vajcom) a posypte makom.

Pečte na 200 °C asi 10 minút alebo dozlatista.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku