(asi na 12 ks)
Múku nasypte do misy a doprostred urobte jamku. Nalejte do nej časť vody, rozmrvte droždie a pridajte cukor.
Misu prikryte a nechajte 15 minút stáť v teple.
Pridajte zvyšnú vodu, maslo a soľ. Vypracujte pružné cesto a to nechajte pod utierkou kysnúť asi 1 hodinu.
Vykysnuté cesto rozdeľte na 12 rovnakých kusov a z každého urobte guľku.
Tú roztiahnite do tvaru trojuholníka a potom ho zaviňte do tvaru rožka.
Každý rožok mierne zahnite a ukladajte s dostatočnými rozostupmi na plech.
Rožky nechajte ešte 15 minút kysnúť.
Pred pečením rožky potrite vodou (alebo vajcom) a posypte makom.
Pečte na 200 °C asi 10 minút alebo dozlatista.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.