• 200 g múky Babičkina voľba chlebová
• 35 g masla
• 120 ml vlažnej vody
• 4 g sušeného droždia
• ½ lyžičky cukru
• ½ lyžičky soli
• strúhaný tvrdý syr
• mak
• trocha soli
• vajce na potretie
Do misy nasypte celý obsah tohto balíka múky, uprostred urobte jamku a nalejte doň polovicu vody. Pridajte droždie a cukor a nechajte 10 min. odstáť v teple. Pridajte zvyšné prísady a vypracujte vláčne cesto. Nechajte hodinu kysnúť v teple.
Cesto rozdeľte na 3 diely, z každého vyvaľkajte okrúhlu placku a pokrájajte ju na 8 dielov ako pizzu. Každý dielik zmotajte do rožteka od najširšej časti po najužšiu.
Plech vyložte papierom na pečenie a rožteky naň s rozostupmi vyskladajte. Nechajte ďalších 15 minút kysnúť. Rožteky potrite vajcom a podľa chuti posypte makom, soľou a strúhaným syrom.
Pečte v rúre predhriatej na 175°C, kým nebudú rožteky zlatisté.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.