Churros

63 Churros

INGREDIENCIE

  • 5 vajec
  • 200 g hladkej múky na kysnuté cestá
  • 150 g plnotučného mlieka
  • 150 g vody
  • 140 g masla
  • štipka soli
  • 10 g vanilkového alebo trstinového cukru
  • olej na smaženie
  • práškový cukor na podávanie

 

Ďalej budete potrebovať cukrárske vrecúško s rezanou špičkou, kuchynské nožnice, papierové obrúsky na odkvapkanie a kuchynské kliešte alebo obracačku.

POSTUP

Začnite prípravou odpaľovaného cesta. V rajnici zmiešajte mlieko a vodu, vmiešajte cukor a priveďte do varu. Príprava odpaľovaného cesta je rýchla, určite od hrnca neodchádzajte. Keď začne tekutina bublať, pridajte múku a začnite odpaľovať. Teda miešať stierkou alebo vareškou a sťahovať cesto zo stien.

Zložte z plameňa a ešte chvíľu miešajte. Teraz presuňte do misy k robotu. Zvoľte nadstavec typu hák alebo K metlu. Nechajte cesto asi 15 minút chladiť, občas ho premiešajte.

Zapnite robot na nižšie otáčky a začnite po jednom zapracovávať vajcia do cesta. Každé ďalšie vajce pridajte až po absolútnom prepojení s cestom. Rovnakým spôsobom zapracujte všetkých päť vajec.

Cesto si dajte do cukrárskeho vrecúška a v rajnici rozohrejte dostatočnú vrstvu oleja na smaženie. Cesto dávkujte tak, že vždy po požadovanej dĺžke cesto odstrihnite. Smažte dozlatista. Potom sušte na obrúsku a na záver pri podávaní posypte práškovým cukrom. Môžete tiež podávať s čokoládovou omáčkou alebo orieškovým maslom.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku