Ingrediencie
- 4 vajíčka
- 100 ml mlieka
- 100 ml oleja
- 250 g hladkej múky tortovej
- 200 g cukru
- 1 citrón
- 90 g mletých orechov
- 1 lyžica vanilkového cukru
- 2 lyžičky kypriaceho prášku
- 1 lyžica rumu
- štipka soli
Vyhrejte rúru na 180°C a oddeľte žĺtky od bielkov.
Žĺtky zmiešajte s polovicou cukru a s vanilkovým cukrom. Vyšľahajte ich do nadýchanej, svetlej peny. Do peny postupne zašľahajte mlieko, rum a olej.
V druhej nádobe zmiešajte múku, orechy, kypriaci prášok, štipku soli a kôru z citróna. Suchú zmes vmiešajte do tekutej. V inej nádobe vyšľahajte z bielkov pevný sneh a potom ho opatrne vmiešajte do cesta.
Formu na bábovku vymažte maslom a vysypte hrubou múkou. Vlejte do nej cesto, vložte ju do rúry a pečte asi 50 minút.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.