Citrónovo – orechová bábovka

233 Citrónovo – orechová bábovka

Ingrediencie

  • 4 vajíčka
  • 100 ml mlieka
  • 100 ml oleja
  • 250 g hladkej múky tortovej
  • 200 g cukru
  • 1 citrón
  • 90 g mletých orechov
  • 1 lyžica vanilkového cukru
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 1 lyžica rumu
  • štipka soli

Postup

Vyhrejte rúru na 180°C a oddeľte žĺtky od bielkov.

Žĺtky zmiešajte s polovicou cukru a s vanilkovým cukrom. Vyšľahajte ich do nadýchanej, svetlej peny. Do peny postupne zašľahajte mlieko, rum a olej.

V druhej nádobe zmiešajte múku, orechy, kypriaci prášok, štipku soli a kôru z citróna. Suchú zmes vmiešajte do tekutej. V inej nádobe vyšľahajte z bielkov pevný sneh a potom ho opatrne vmiešajte do cesta.

Formu na bábovku vymažte maslom a vysypte hrubou múkou. Vlejte do nej cesto, vložte ju do rúry a pečte asi 50 minút.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku