Maková bábovka s vlašskými orechmi

Mak
476 Maková bábovka s vlašskými orechmi

Ingrediencie

  • 3 hrnčeky tortovej múky
  • 1,5 hrnčeka mletého maku
  • 1/2 hrnčeka nasekaných vlašských orechov
  • 1 hrnček krupicového cukru
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • 1 hrnček rozpusteného masla
  • 1 hrnček mlieka
  • 4 vajcia
  • Štipka soli
  • Kôra a šťava z 1 citrónu
  • Tuk a hrubá múka na vymazanie a vysypanie formy

Použitá múka

Postup

Predhrejte rúru na 180 stupňov, formu na bábovku dobre vymažte tukom a vysypte hrubou múkou.

V mise zmiešajte múku, orechy, mak, vlašské orechy, cukor, kypriaci prášok a soľ.

V inej nádobe prešľahajte žĺtky  s maslom a mliekom. Z bielkov vyšľahajte sneh.

Premiešajte sypkú časť s tekutou a na záver vmiešajte sneh.

Cesto nalejte do formy a pečte v rúre asi 45-60 minút. V priebehu pečenia môžete pomocou špajle overiť, či je už bábovka hotová.

Upečenú bábovku nechajte vychladnúť a potom ju vyklopte, poprašte múčkovým cukrom a podávajte.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.