Predhrejte rúru na 180 stupňov, formu na bábovku dobre vymažte tukom a vysypte hrubou múkou.
V mise zmiešajte múku, orechy, mak, vlašské orechy, cukor, kypriaci prášok a soľ.
V inej nádobe prešľahajte žĺtky s maslom a mliekom. Z bielkov vyšľahajte sneh.
Premiešajte sypkú časť s tekutou a na záver vmiešajte sneh.
Cesto nalejte do formy a pečte v rúre asi 45-60 minút. V priebehu pečenia môžete pomocou špajle overiť, či je už bábovka hotová.
Upečenú bábovku nechajte vychladnúť a potom ju vyklopte, poprašte múčkovým cukrom a podávajte.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.