Jablková bábovka s tvarohom

Jablká
284 Jablková bábovka s tvarohom

Ingrediencie

  •       180g polotučného tvarohu vo vaničke
  •       250g jablkového pyré alebo presnidávky
  •       190g hladkej špaldovej múky
  •       1 vajíčko a 1 žĺtok
  •       50g trstinového cukru
  •       12g (1sáčok) práčku do pečiva
  •       1 lyžica rumu
  •       3 lyžice kokosového oleja
  •       1 lyžica mletej škorice

Postup

Postup je veľmi jednoduchý. Všetky suroviny dajte do veľkej misky a dôkladne premiešajte. Formu na bábovku starostlivo vymastite maslom a vysypte múkou. Zmes nalejte do formy a pečte pri teplote 190°C približne 30 minút. Ako vždy kontrolujete špajľou, či je bábovka hotová.

Tip:

Túto bábovku robím väčšinou bez ďalšieho sladenia, záleží predovšetkým na použitej presnidávke/jablkovom pyré. Najlepšie je zmiešať zmes bez cukru, ochutnať a podľa vlastnej chute potom prípadne dochutiť cukrom.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku