Ingrediencie
- 200 g múky na krehké pečivo
- 200 g plnotučného tvarohu vo vaničke
- 200 g zmäknutého masla
- 1 vanilkový cukor
- 1 lyžica práškového cukru
- lyžička citrónovej kôry
- Na náplň: 3 jablká, 2 lyžičky cukru, 2 lyžičky škorice
Ingrediencie
- 200 g múky na krehké pečivo
- 200 g plnotučného tvarohu vo vaničke
- 200 g zmäknutého masla
- 1 vanilkový cukor
- 1 lyžica práškového cukru
- lyžička citrónovej kôry
- Na náplň: 3 jablká, 2 lyžičky cukru, 2 lyžičky škorice
TIP: Jablká môžete kombinovať s hruškami.
Múku preosejte do misy, pridajte tvaroh, na kúsky nakrájané maslo, citrónovú kôru a oba cukry.
Vypracujte hladké cesto a zabalené do potravinovej fólie ho uložte na hodinu do chladničky.
Jablká nastrúhajte a zlejte z nich prebytočnú vodu, vmiešajte k nim škoricu.
Cesto vyvaľkajte na tenkú placku a vykrajujte rovnako veľké kolieska.
Do stredu každého druhého kolieska položte asi 2 lyžičky strúhaných jabĺk.
Kolieska s náplňou priklopte kolieskami bez náplne a pomocou vidličky ich dobre uzavrite. Zvyšným cestom kolieska dozdobte do tvaru jabĺčok.
Pečte na 180 °C dozlatista – asi 20 minút. Pred podávaním poprášte práškovým cukrom.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.