Krehké jabĺčka

Jablká Leto
138 Krehké jabĺčka

 

Ingrediencie

  •       200 g múky na krehké pečivo
  •       200 g plnotučného tvarohu vo vaničke
  •       200 g zmäknutého masla
  •       1 vanilkový cukor
  •       1 lyžica práškového cukru
  •       lyžička citrónovej kôry
  •       Na náplň: 3 jablká, 2 lyžičky cukru, 2 lyžičky škorice

TIP: Jablká môžete kombinovať s hruškami.

Postup

Múku preosejte do misy, pridajte tvaroh, na kúsky nakrájané maslo, citrónovú kôru a oba cukry.

Vypracujte hladké cesto a zabalené do potravinovej fólie ho uložte na hodinu do chladničky.

Jablká nastrúhajte a zlejte z nich prebytočnú vodu, vmiešajte k nim škoricu.

Cesto vyvaľkajte na tenkú placku a vykrajujte rovnako veľké kolieska.

Do stredu každého druhého kolieska položte asi 2 lyžičky strúhaných jabĺk.

Kolieska s náplňou priklopte kolieskami bez náplne a pomocou vidličky ich dobre uzavrite. Zvyšným cestom kolieska dozdobte do tvaru jabĺčok.

Pečte na 180 °C dozlatista – asi 20 minút. Pred podávaním poprášte práškovým cukrom.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku