Jablkový chlieb s mandľami

Jablká Mandle Škorica
115 Jablkový chlieb s mandľami

Ingrediencie

  •       80g mäkkého masla
  •       ½ hrnčeka trstinového cukru
  •       2 vajíčka
  •       2 hrnčeky špaldovej hladkej múky
  •       1 lyžička jedlej sódy
  •       1 lyžička mletej škorice
  •       ½ lyžičky mletého klinčeka
  •       2 sladšie nastrúhané jablká
  •       2 hrsti lúpaných mandlí

Postup

Zapnite rúru a nechajte vyhriať na 180°C

 

Vyšľahajte maslo s cukrom a vajíčkami. Potom pridajte nastrúhané jablká. Preosejte múku a v druhej miske zmiešajte a jedlou sódou a korením. Pomaly presypte suchú zmes do mokrej a miešajte Pokiaľ by bolo cesto veľmi hutné, môžete zľahka nariediť mliekom. Nakoniec vmiešajte polovicu mandlí.

 

Zmes vyklopte do vymastenej formy na chlieb (formu môžete miesto vymastenia vyložiť papierom na pečenie. Zmes na záver posypte mandľami a pečte približne  45-60 minút podľa formy, kontrolujte špajľou.

 

Chlieb vydrží dobý až štyri dni.  Chutí samostatne ku káve, alebo deťom s marmeládou.

Letné recepty
Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku