Zapnite rúru a nechajte vyhriať na 180°C
Vyšľahajte maslo s cukrom a vajíčkami. Potom pridajte nastrúhané jablká. Preosejte múku a v druhej miske zmiešajte a jedlou sódou a korením. Pomaly presypte suchú zmes do mokrej a miešajte Pokiaľ by bolo cesto veľmi hutné, môžete zľahka nariediť mliekom. Nakoniec vmiešajte polovicu mandlí.
Zmes vyklopte do vymastenej formy na chlieb (formu môžete miesto vymastenia vyložiť papierom na pečenie. Zmes na záver posypte mandľami a pečte približne 45-60 minút podľa formy, kontrolujte špajľou.
Chlieb vydrží dobý až štyri dni. Chutí samostatne ku káve, alebo deťom s marmeládou.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.