Jahodové bábovky poliate čokoládou

Čokoláda Jahody Mandle
239 Jahodové bábovky poliate čokoládou

Ingrediencie

INGREDIENCIE NA CESTO:

  •      150 g hladkej tortovej múky
  •      100 g polohrubej múky
  •      100 g krupicového cukru
  •      2 lyžice vanilkového cukru
  •      ½ balenia kypriaceho prášku
  •      štipka soli
  •      2 vajcia
  •      200 ml mlieka
  •      90 g rozpusteného masla
  •      hrsť nasekaných mandlí
  •      10 jahôd

 

NA ZDOBENIE:

  •      100 ml smotany na šľahanie
  •      110 g kvalitnej horkej čokolády
  •      plátky mandlí

Postup

V jednej nádobe premiešajte suché ingrediencie (okrem jahôd) a v druhej vyšľahajte tekuté.

Obe časti premiešajte spolu s jahodami nakrájanými nadrobno.

Cestom naplňte formičky na malé bábovky (alebo formu na muffiny vyloženú košíčkami) a potom ich pečte na 180 °C asi 20 minút.

Hotové bábovky nechajte vychladnúť a potom ich vyklopte z formy.

Rozohrejte smotanu takmer k bodu varu a potom ju odstavte.

Za stáleho miešania v nej rozpusťte rozlámanú čokoládu.

Vzniknutou polevou ozdobte bábovky a navrch pridajte plátky mandlí.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku