Citrónová bábovka s makom

Citron Mak
316 Citrónová bábovka s makom

Ingrediencie

Na těsto:

  • 250 g masla
  • 200 g krupicového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 4 vajcia
  • 2 ks bio citrónov
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 280 g polohrubej múky
  • štipka soli
  • 4 lyžice celého maku

 

Na citronovu polevu:

  • 200 g práškového cukru
  • šťava z celého citróna

Postup

Zmäknuté maslo, cukor a vanilkový cukor vymiešajte do hustej peny. Potom postupne pridajte vajcia, šťavu z jedného citróna a kôru podľa chuti. Neľakajte sa, maslo sa úplne nerozpustí a vytvoria sa malé hrudky – všetko však dobre dopadne. 🙂

Potom primiešajte sypké prísady a všetko zamiešajte dohromady. Celkom tuhým cestom naplňte formu vymastenú maslom a vysypanú polohrubou múkou.

Všetko pečte v rúre predhriatej na 180 °C asi 50 minút.

Bábovku nechajte vychladnúť a polejte ju pripravenou citrónovou polevou. Cukor s citrónovou šťavou vymiešajte do hladka.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku