Zmäknuté maslo, cukor a vanilkový cukor vymiešajte do hustej peny. Potom postupne pridajte vajcia, šťavu z jedného citróna a kôru podľa chuti. Neľakajte sa, maslo sa úplne nerozpustí a vytvoria sa malé hrudky – všetko však dobre dopadne. 🙂
Potom primiešajte sypké prísady a všetko zamiešajte dohromady. Celkom tuhým cestom naplňte formu vymastenú maslom a vysypanú polohrubou múkou.
Všetko pečte v rúre predhriatej na 180 °C asi 50 minút.
Bábovku nechajte vychladnúť a polejte ju pripravenou citrónovou polevou. Cukor s citrónovou šťavou vymiešajte do hladka.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.