Malinová bábovka

Maliny
153 Malinová bábovka

Ingrediencie

  • 2 hrnčeky hladkej múky tortovej
  • 1 hrnček krupicového cukru
  • 2 lyžičky vanilkového extraktu
  • ½ hrnčeka mlieka
  • ½ hrnčeka 30 % smotany
  • ½ hrnčeka rozpusteného masla
  • 3 vajcia
  • 1 kypriaci prášok
  • 1 hrnček malín (môžu byť mrazené)
  • 30 g kvalitnej horkej čokolády (nastrúhanej)

Hrubá múka a maslo na vymastenie a vysypanie formy

 

Na polevu:

  • 100 g horkej čokolády
  • 50 ml smotany

 

Na zdobenie:

  • čerstvé maliny
  • kandizované jedlé kvety

Postup

Predhrejte rúru na 180°C, formu na bábovku vymažte maslom a vysypte hrubou múkou.

V mise zmiešajte všetky suché ingrediencie. V druhej mise vyšľahajte všetky mokré ingrediencie. Spojte mokrú i suchú časť cesta a vmiešajte maliny. Pár malín si nechajte bokom. Nalejte do formy ½ cesta a poukladajte na ňu maliny. Potom dolejte aj zvyšok cesta.

Vložte formu do rúry a pečte bábovku, kým nie je hotová. Bude to trvať asi 40 minút. Po upečení nechajte bábovku vo forme vychladnúť a potom ju vyklopte.

V hrnci zohrejte smotanu pod bod varu a potom v nej za stáleho miešania rozpustite čokoládu. Polejte bábovku polevou a ozdobte čerstvými malinami a jedlými kvetmi.

Ako na kandizované jedlé kvety?

Nachystajte si jedlé kvety, napríklad fialky alebo orgovány. Do hrnčeka rozklepnite jeden bielok a vyšľahajte ho vidličkou. Pomocou štetca natierajte kvety a tie potom obaľujte v práškovom cukre. Kvety ukladajte na tácku s papierom na pečenie a nechajte ich niekoľko dní schnúť.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku