Hrubá múka a maslo na vymastenie a vysypanie formy
Predhrejte rúru na 180°C, formu na bábovku vymažte maslom a vysypte hrubou múkou.
V mise zmiešajte všetky suché ingrediencie. V druhej mise vyšľahajte všetky mokré ingrediencie. Spojte mokrú i suchú časť cesta a vmiešajte maliny. Pár malín si nechajte bokom. Nalejte do formy ½ cesta a poukladajte na ňu maliny. Potom dolejte aj zvyšok cesta.
Vložte formu do rúry a pečte bábovku, kým nie je hotová. Bude to trvať asi 40 minút. Po upečení nechajte bábovku vo forme vychladnúť a potom ju vyklopte.
V hrnci zohrejte smotanu pod bod varu a potom v nej za stáleho miešania rozpustite čokoládu. Polejte bábovku polevou a ozdobte čerstvými malinami a jedlými kvetmi.
Nachystajte si jedlé kvety, napríklad fialky alebo orgovány. Do hrnčeka rozklepnite jeden bielok a vyšľahajte ho vidličkou. Pomocou štetca natierajte kvety a tie potom obaľujte v práškovom cukre. Kvety ukladajte na tácku s papierom na pečenie a nechajte ich niekoľko dní schnúť.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.