Mrkvové bábovky s čokoládovou polevou

Mrkva
166 Mrkvové bábovky s čokoládovou polevou

Ingrediencie

na 12 ks bábovek

Na cesto:

  • 120 g mrkvového pyré
  • 1 vajce
  • 2 lyžičky perníkového korenia
  • 170 g hladkej špaldovej múky
  • 10 g prášku do pečiva
  • 2 dl mandľového mlieka

 

Na polevu:

  • 1/2 tabuľky kvalitnej horkej čokolády 80 % kakaa
  • 1/2 tabuľky mliečnej čokolády
  • 2 lyžičky masla
  • 0,5 dl mandľového mlieka

Postup

Odváženú a preosiatu múku, kypriaci prášok a korenie dôkladne premiešame v mise. Vytvoríme jamku, do ktorej vyklepneme vajce, pridáme mrkvové pyré a mlieko. Dôkladne vypracujeme vareškou alebo v robote hladké cesto a necháme odpočívať asi 10 minút.

(Mrkvové pyré sa dá kúpiť ako detská výživa hotové, prípadne stačí mrkvu urobiť na pare alebo upiecť v rúre a rozmixovať.)

Cesto rozdelíme do 12 formičiek a dáme piecť na 160 stupňov asi 15 minút.

Čas pečenia závisí od veľkosti formičiek, ktoré používate.  Všetko môžete kontrolovať špajľou.

Po upečení nechajte chladnúť bábovky na mriežke a pripravte polevu. Vo vodnom kúpeli rozpusťte obe čokolády s maslom a mliekom podľa potreby. Ozdobte bábovky a nechajte polevu stuhnúť. Bábovky sú najlepšie v deň pečenia.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku