Citrónový chlebíček

Citron Leto
217 Citrónový chlebíček

Ingrediencie

  • 1 a ½ hrnčeka celozrnnej špaldovej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • 1 lyžička jedlej sódy
  • ½ hrnčeka cukru (klasického alebo kokosového)
  • 3 vajcia
  • ½ hrnčeka bieleho jogurtu
  • ½ hrnčeka rozpusteného masla
  • 2 veľké citróny
  • NA SIRUP: ½ hrnčeka cukru, 3 citróny

postup

Do misy nasypte múku, kypriaci prášok, sódu, cukor a jemne strúhanú kôru z citrónov.

V inej nádobe zmiešajte jogurt, vajcia a vytlačenú šťavu z citrónov.

Spojte obe časti cesta a vmiešajte aj rozpustené maslo.

Hotové cesto nalejte do formy vyloženej papierom na pečenie a pečte na 180 °C asi 40 min. alebo kým chlebíček nebude hotový (vyskúšajte pomocou špajle).

Kým sa cesto upečie, pripravte si sirup tak, že prevaríte vytlačenú citrónovú šťavu s cukrom asi na 1/3 objemu.

Upečený chlebíček poprepichujte špajľou a rovnomerne polejte sirupom.

Podávajte po vychladnutí.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku