Do misy nasypte múku, kypriaci prášok, sódu, cukor a jemne strúhanú kôru z citrónov.
V inej nádobe zmiešajte jogurt, vajcia a vytlačenú šťavu z citrónov.
Spojte obe časti cesta a vmiešajte aj rozpustené maslo.
Hotové cesto nalejte do formy vyloženej papierom na pečenie a pečte na 180 °C asi 40 min. alebo kým chlebíček nebude hotový (vyskúšajte pomocou špajle).
Kým sa cesto upečie, pripravte si sirup tak, že prevaríte vytlačenú citrónovú šťavu s cukrom asi na 1/3 objemu.
Upečený chlebíček poprepichujte špajľou a rovnomerne polejte sirupom.
Podávajte po vychladnutí.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.