Cuketový chlebíček

Cuketa
476 Cuketový chlebíček

Ingrediencie

  • 300 g nastrúhanej cukety
  • 40 g sušených paradajok naložených v olivovom oleji
  • 40 g pistáciových orechov alebo slnečnicových semienok
  • 100 g parmezánu nakrájaného na malé kocky
  • 150 g múky Babičkina voľba na kysnuté cesto
  • 150 g ražnej múky Babičkina voľba chlebová
  • 1 balíček prášku do pečiva
  • 5 vajíčok
  • 1 lyžička soli
  • 100 ml olivového oleja

Použitá múka

Postup

Umyte cuketu, osušte ju, odrežte konce a nastrúhajte nahrubo. Z nastrúhanej cukety vytlačte prebytočnú vodu. Nasekajte orechy. Nakrájajte paradajky na malé kúsky a parmezán na kocky.

Vo väčšej mise zmiešajte múku s práškom do pečiva. Pridajte vajce, soľ a olivový olej a dôkladne premiešajte. Potom pridajte tiež syr, cuketu a paradajky.

Na záver posypte pistáciami alebo slnečnicovými semienkami. Hotové cesto nalejte do vopred vymastenej formy (tu dĺžka asi 30 cm). Chlebíček pečte v rúre predhriatej na cca 180°C, hotový by mal byť zhruba po jednej hodine. Potom vyberte z rúry a nechajte vychladnúť na mriežke cca 20 minút.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.