Crumble neskorého leta

Černice Citron Čučoriedky Jahody Maliny Slivky
50 Crumble neskorého leta

Ingrediencie

na 4 porcie:

  • 300 g zmesi lesného ovocia
  • 100 g sliviek (môžete nahradiť čučoriedkami)
  • šťava z polovice citróna
  • 2 polievkové lyžice cukru 

Na mrvenicu:

  • 100 g zmäknutého masla
  • 80 g trstinového cukru
  • 150 g zmesi orieškov (mandle, pekanové, vlašské, lieskové…)
  • 70 g hrubej múky

Postup

Rúru predhrejte na 180 °C.

Slivky pokrájajte na drobnejšie kúsky. Lesné ovocie a čučoriedky, samozrejme, netreba krájať. Ovocie v mise pokvapkajte citrónovou šťavou a posypte cukrom. Premiešajte a nechajte odpočívať.

Pripravte si mrvenicu: zmiešajte všetky suché suroviny, pridajte zmäknuté maslo, premiešajte rukami alebo vidličkou na rovnomernú mrvenicu.

Do zapekacej misy (buď vyberte jednu veľkú plytkú pre všetkých, alebo môžete ako my upiecť každú porciu zvlášť) rovnomerne rozhrňte všetko ovocie aj so šťavou, ktorú pustilo. Po okraj pokryte mrvenicou a trochu ju do ovocia vtlačte. Dajte zapiecť na 15 – 20 minút do zozlatnutia mrvenice.

Podávajte s vyšľahanou šľahačkou, zmrzlinou, mascarpone alebo kyslou smotanou a určite ešte horúce.

Zavřít

Newsletter Babičkina voľba

Recepty, tipy a novinky priamo do vašej e-mailovej schránky

Facebook Instagram YouTube
Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku