na 4 porcie:
Na mrvenicu:
Rúru predhrejte na 180 °C.
Slivky pokrájajte na drobnejšie kúsky. Lesné ovocie a čučoriedky, samozrejme, netreba krájať. Ovocie v mise pokvapkajte citrónovou šťavou a posypte cukrom. Premiešajte a nechajte odpočívať.
Pripravte si mrvenicu: zmiešajte všetky suché suroviny, pridajte zmäknuté maslo, premiešajte rukami alebo vidličkou na rovnomernú mrvenicu.
Do zapekacej misy (buď vyberte jednu veľkú plytkú pre všetkých, alebo môžete ako my upiecť každú porciu zvlášť) rovnomerne rozhrňte všetko ovocie aj so šťavou, ktorú pustilo. Po okraj pokryte mrvenicou a trochu ju do ovocia vtlačte. Dajte zapiecť na 15 – 20 minút do zozlatnutia mrvenice.
Podávajte s vyšľahanou šľahačkou, zmrzlinou, mascarpone alebo kyslou smotanou a určite ešte horúce.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.