Namočte slivky a nakrájajte ich na štvrtiny. Zmiešajte s cukrom, citrónovou šťavou a likérom. Ovocie rozložte do maslom vymastených zapekacích misiek alebo koláčovej formy.
Zmiešajte všetky zvyšné ingrediencie na cesto a potom pridajte maslo a kyslú smotanu. Z cesta vytvorte drvinu. Ak je cesto príliš husté, pridajte múku a ovsené vločky.
Cesto navŕšte na ovocie a pekne ho našuchorte. Pečte asi 30 minút pri teplote 190 °C.
TIP:
Podávajte studené alebo teplé. V lete pridajte lyžičku vanilkovej zmrzliny. Crumble sa môže piecť z rôznych druhov ovocia – výborné sú jablká, rebarbora, jahody alebo černice. V závislosti od druhu ovocia stačí pridať cukor alebo citrónovú šťavu.
Vyberáte len tie najlepšie suroviny. Múka, na ktorej kvalitu sa môžete spoľahnúť pri každodennom pečení a varení, je Babičkina voľba.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.
Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.