Maková bublanina so slivkami

Leto Mak Slivky

Ingrediencie

  •        1 kg sliviek
  •        1 a 1/2 hrnčeka tortovej múky
  •        1 hrnček mletého maku
  •        1 hrnček krupicového cukru
  •        1 hrnček mlieka
  •        1/2 hrnčeka oleja
  •        2 vajcia
  •        1 prášok do pečiva
  •        hrubá múka a maslo na vymastenie formy
  •        štipka soli

 

1 hrnček zodpovedá objemu zhruba 250 ml.

Použitá múka

Postup

Super rýchly a zároveň úžasne dobrý hrnčekový variant bublaniny. Stretávajú sa tu tie najlepšie tuzemské suroviny – mak a sezónne slivky!

 

Postup

1) Rúru rozohrejte na 180 °C. Slivky dobre umyte, osušte a vykôstkujte. Maslo rozpusťte a nechajte mierne vychladnúť.

 

2) Múku preosejte do misy a premiešajte s kypriacim práškom, makom a štipkou soli. Plech alebo veľkú okrúhlu formu na pečenie vymažte maslom a vysypte hrubou múkou.

 

3) Vajcia rozšľahajte v mise s cukrom, kým nezosvetlejú. Pridajte suchú zmes s múkou a rozmiešajte. Úplne nakoniec tenkým pramienkom zašľahajte aj olej.

 

4) Pripravené cesto vylejte na vysypaný plech. Pridajte slivky a dajte piecť do rúry asi na 25 až 30 minút.

Zavřít

Kvalita múky Babičkina voľba je našou prioritou

Obilie v múkach našej značky Babičkina voľba pochádza predovšetkým od našich dlhodobých miestnych partnerov - poľnohospodárov, jednotlivcov a poľnohospodárskych združení.

Česko Slovensko
Máme tu cookies! Máme tu cookies! Pokračovaním v prehliadaní stránok súhlasíte s podmienkami používania, vrátane využitia súborov cookies. V poriadku
Máme tu cookies!

Máme tu Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.

Máme tu cookies!

Nastavení Cookies

Používame cookies, aby sme zaistili maximálnu funkčnosť nášho webu a vďaka analýze prevádzky a dát neustále zlepšovali jeho funkcie, výkon a použiteľnosť. Viac tu.