Super rýchly a zároveň úžasne dobrý hrnčekový variant bublaniny. Stretávajú sa tu tie najlepšie tuzemské suroviny – mak a sezónne slivky!
Postup
1) Rúru rozohrejte na 180 °C. Slivky dobre umyte, osušte a vykôstkujte. Maslo rozpusťte a nechajte mierne vychladnúť.
2) Múku preosejte do misy a premiešajte s kypriacim práškom, makom a štipkou soli. Plech alebo veľkú okrúhlu formu na pečenie vymažte maslom a vysypte hrubou múkou.
3) Vajcia rozšľahajte v mise s cukrom, kým nezosvetlejú. Pridajte suchú zmes s múkou a rozmiešajte. Úplne nakoniec tenkým pramienkom zašľahajte aj olej.
4) Pripravené cesto vylejte na vysypaný plech. Pridajte slivky a dajte piecť do rúry asi na 25 až 30 minút.